ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

 


https://www.youtube.com/watch?v=U6zmHxKtl_g&feature=emb_logo

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι ο βασικός μέτοχος των Τραπεζών: EΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA και EUROBANK. Το Ταμείο μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 κατέχει τουλάχιστον το 34% του μετοχικού κεφαλαίου κάθε μίας από τις  παραπάνω Τράπεζες. Συστάθηκε από κοινού με συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης και της “Τρόικας” και σκοπός του είναι η διατήρηση της σταθερότητας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας (ανακεφαλαιοποίηση).

Προσφορά εξαγοράς μετοχών από τον Αρτέμη Σώρρα

Κατέθεσε λοιπόν ένα χρεόγραφο 100 δις ευρώ το οποίο καλύπτει στο διπλάσιο το ποσό που έδωσε το ΤΧΣ για να αγοράσει τις μετοχές των τραπεζών. Αυτό μπορεί να καλύψει την ανακεφαλαίωση των τραπεζών αλλά και την εξυγίανση και ανάπτυξή τους.

Με την αποδοχή της προσφοράς η κυβέρνηση θα απεμπλακεί από τα 50 δις € που έδωσε σαν εγγύηση και θα μπορέσει η οικονομία να μπει σε μια άλλη πορεία.

Το μόνο που κάνανε μόλις λάβανε την πρόταση ήταν να προσπαθήσουν να ασφαλίσουν το προσωπικό του ΤΧΣ έναντι τρίτων ποινικών διώξεων. Άρα κάτι φοβούνται.

Επίσης προτάθηκε ξαφνικά από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, η ενσωμάτωση του Τ.Χ.Σ. με την Τράπεζα της Ελλάδος με την δικαιολογία της μη ορθής λειτουργίας, δίνοντας όμως το δικαίωμα στους πολίτες να υποθέσουν πως κάτι επιθυμούν να αποκρύψουν.

Έπειτα από όλη αυτή την αντιμετώπιση ο Αρτέμης Σώρρας καταθέτει μηνυτήριο αναφορά ως επενδυτής στις 06.08.2014 προς το Τ.Χ.Σ. και την “ΤΡΟΪΚΑ”, με Αρ.Καταθ.: 1664231Β 3864046Β 2014/1849.

Η δικαιοσύνη έχει πια τον λόγο και θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι δικαστές οφείλουν να είναι αμερόληπτοι και να τελούν το δικαστικό τους λειτούργημα σύμφωνα με τον όρκο που έδωσαν και όχι υποκινούμενοι με οικονομικά και κομματικά κριτήρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΖΟUGLA GR ΓΙΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ /// ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ